20. BAM.Bi DALMACIJA TOUR

6. 3. 2019

20.Dalmacija_Logo

Letošnje BAM.Bi-jevo kolesarjenje po Dalmaciji bo jubilejno dvajseto.

Start naše poti bo v dalmatinskem zaledju v mestu Sinj, znanem pol sloviti Sinjski alki. Tistim BAM.Bi-jem, ki so del dalmatinskih zgodb že od začetka, pa so verjetno ostali v spominu predvsem naši starti v Sinju pospremljeni s snežinkami… Upamo, da letos temu ne bo tako in da nas bo po slikoviti pokrajini do enega najlepših krajev Dalmacije, Primoštena, spremljalo lepo vreme. Etapa bo srednje zahtevna, brez daljših vzponov, dolga 121 kilometrov.

Drugi dan nas čakata dve pol-etapi in sicer prvi del iz Primoštena do Splita, ki jo bomo začinili z vzponom dro Prgometa in po trajektnem transferju do Starega grada še drugi kolesarski del do mesta Hvar. Skupno bomo ta dan prekolesarili 114 kilometrov.

Tretja etapa bo potekala po otoku Hvar, v začetnem delu pa bomo prekolesarili tudi znameniti tunel do Svete Nedelje. Zopet nas čaka trajektni transfer do celine in še del kolesarjenja do Podgore na Makarski rivieri. Skupaj bo etapa dolga 107 kilometrov.

Kot se za jubilejni “Dalma Tour” spodobi, bo kraljevski vzpon na pogorje Biokovo (Sv. Jure) na nadmorski višini 1762m. Etapa bo sicer kratka, 67 km, ampak je sam vzpon zahteven. Predvsem je impresivna dolžina (30 km), nam bodo pa kilometri zaradi slikovite pokrajine hitro tekli. Cestišče je lepo speljano s serpentinami, ki ponujajo prekrasne poglede na riviero ter bližnje jadranske otoke, vse tja do Visa.

Zadnji dan bo s kilometri najbogatejši. Čaka nas 139 kilometrov in skoraj 2000 višinskih metrov.Trasa bo potekala po dalmatinskem zaledju, kjer ne pričakujemo prometa, zato bo to pravi kolesarski užitek.

Tudi letos bo organiziranih 5 skupin z različno stopnjo pripravljenosti. Etape so primerne za vse skupine, če pa se bo izkazalo, da je kakšna trasa za posameznika ali skupino pretežka, bo stalno na voljo spremčjevalno vozilo ali pa se bomo dogovorili, da celotna skupina opravi prilagojeno traso. Navadno je časovnica narejena tako, da se vse skupino zberejo na cilju ob približno enaki uri, saj je to najlepši del dneva, ko ob primerni hidraciji podoživljamo kolesarska doživetja. Vsekakor pa nam tudi po večerji ne bo dolgčas…


Stroški 20. BAM.Bi Dalmacija toura znašajo 370€*, s tem, da bomo 10€ na udeleženca shranili v fond za morebitne nepredvidene stroške (npr. poškodbe na vozilih ipd.).


V ceno pa je sicer vključeno naslednje:


Nekaj osnovnih navodil:


Razpored etap:

 1. ETAPA
  Sinj – Primošten
  121 km / 1.529 vm
  https://www.strava.com/routes/15737255


 2. ETAPA
  Primošten-Trogir-Prgomet-Split … trajekt … Stari grad-Hvar
  114 km / 1.663 vm
  https://www.strava.com/routes/16378837


 3. ETAPA
  Hvar-Sučuraj … trajekt …Drvenik-Podgora
  107 km / 1.867 vm
  https://www.strava.com/routes/17083775


 4. ETAPA
  Podgora-Makarska-SvJure (Biokovo)-Podgora
  65km / 1.847 vm
  https://www.strava.com/routes/17083886


 5. ETAPA
  Podgora-Blato na Cetini-Bisko-Radonič (Šibenik)
  139 km / 1.976 vm
  https://www.strava.com/routes/17318067


  Skupaj 546 km in 8882 vm


Zavarovanje (kolesarsko) / potreben je Coris za tujino, ki vključuje riziko kolesarjenja. Kdor ima kolesarsko licenco z zavarovanjem za tujino ali osebno zavarovanje za tujino z vključenim rizikom kolesarjenja, naj to pove na sestanku pred Dalmacijo ali sporoči preko elektronske pošte.

Kdor ima urejeno zavarovanje za tujino plača 10€ manj.

Prospekt Dalmacija tour 2019

Športno društvo BAM.Bi