12. VZPON NA KRVAVEC

26. 8. 2017

Krvavec_2017_Novica

Zadnja sobota v avgustu je rezervirana za tradicionalni kolesarski vzpon za kralja in kraljico Krvavca, ki je letos nosil že številko 12. Tudi tokrat se je merilo čase do konca asfalta na Jezercih, končni cilj pa je bil pri Sončku. Razglasitev in podelitev z druženjem pa smo letos pripravili kar na plaži pred hotelom Krvavec.

Krono kralja Krvavca letos osvojil Marko Plank (Bikerepublic), kraljičino krono pa je ponovno, tokrat že osmič, domov odnesla Špela Škrajnar (GANESHA TEAM). Sicer je bil vzpon letos, novemu asfaltu na precej preplastenih mestih klanca navkljub, malce počasnejši od lanskega, tako da rekord proge Luke Tavčarja ni bil v nevarnosti.

Letos so kolesarji izpod kuhalnice Bam.bi Chef kuharske mojstrice Silve ter njene pomočnice prejemali testenine v sirovi omaki.

Najhitrejši BAM.Bi je bil Andrej Moretti, naslov najhitrejše BAM.Bika pa je ubranila neumorna Matejka Nabernik, BAM.Bi kolesarji pa so kljub odsotnosti nekaterih tekmovalcev močnih nog poskrbeli za naslov najštevilčnejše ter najboljše ekipe.

Med rezultati se je nekaj BAM.Bijevih kolesarskih hribolazcev posebej izkazalo. Janez Debeljak (1.) in Tomo Čuk (3.) sta ponovila “vajo” z državnega prvenstva na Rogli, privozila sta namreč na najvišjo in najnižjo stopničko zmagovalnega odra med Masterji F.

Enako sta “ušpičila” tudi Joško Varga (1.) ter Aci Hafner (2.), ki sta prvo in drugo mesto med Masterji H z Rogle dala na fotokopirni stroj na Krvavcu.

Dare Reven (Master G), Franc Koželj (Master I), Matejka Nabernik (Ženske B) ter Lili Švab (Ženske C) so beri pokalov dodali 3. mesta, za las pa sta s 4. mestoma stopničke zamudila Andrej Moretti in Maja Zajec.
V kategoriji gorskih kolesarjev pa je na najvišji stopnički stal Rok Mohorič.


REZULTATI KRVAVEC


FOTOGALERIJA