23. BAM.Bi ADRIATIC tour 2020

9. 8. 2020

DSC08629

Za 23. BAM.Bi Adriatic tour, ki bo na sporedu v soboto, 15. avgusta 2020, smo se odločili, da bo ciljna destinacija Ankaran (Kamp Adria). Razlog je v tem, da ne prečkamo hrvaške meje in se izognemo čakanju na meji ob povratku.
Trasa bo povsem nova in nadvse zanimiva. Startamo ob 7h zjutraj v Trbojah in jo uberemo v Selško dolino, preko Železnikov, Petrovega brda, Tolmina in pred Kobaridom zavijemo na glavni gorski cilj na Livek. Potem bomo prečkali SLO-ITA mejo in pot nadaljevali skozi Čedad ter nato kolesarili ob zahodni meji do Krasa. Povzpeli se bomo nad Trst in se nato spustili do Milj in pot zaključili v Ankaranu v kampu Adria.
Skupina iz Trboj bo prevozila 222 km, druga skupina pa bo startala v Tolminu, dolžina trase pa bo cca 140 km. Glede na prijave in želje, bo možna še kakšna krajša opcija. Vse skupine bodo imele spremstvo s kombijem. Za daljšo traso je predviden prvi odmor v Tolminu, drugi odmor pa bo nekje na 175 km (Gostilna Suban / malo pred Zgonikom). Druga skupina, ki starta v Tolminu, ima predviden odmor na 95km na isti lokaciji kot prva skupina.
V Ankaranu bo organizirano kosilo, povratek domov pa je predviden v večernih urah. Javite, v kolikor bi kdo želel prenočiti v kampu, da bomo lahko temu primerno sestavili logistiko. Prav tako pa javite, če ima kdo sam organiziran lastni prevoz za nazaj. Participacija za udeležbo je 20€ (prevoz, spremstvo, kosilo).
Prijave so možne še do torka, 11.8.2020 do 15h na [email protected] ali sms 041 777 906.
Udeležba je možna za BAM.Bi člane s plačano letno članarino. Vsak udeleženec se dogodka udeleži na lastno odgovornost.
TRASA 222 km

 

Sara Isakovic, silver medalist in swimming from Beijing 2008 Summer Olympic games finished her career with press conference in Radovljica, Slovenia on August 14, 2014