BAM.Bi ZMAGOVALNA EKIPA POKALA SLO

27. 10. 2021

Kolesarska zveza Slovenije je v Vodicah na tradicionalni zaključni prireditvi ob koncu sezone podelila priznanja najboljšim slovenskim amaterskim kolesarjem. Zelo vidno vlogo na tekmovanjih v konkurencu 54 klubov, so imeli tudi letos BAM.Biji. Uspešno sezono so kronali z naslovom ekipnega zmagovalca Pokala Slovenije za leto 2021. Druga je bila ljubljanska ekipa LPP in tretja ekipa iz goriške Brda-Dobrovo. Za skupni seštevek je štelo 17 tekmovanj po celi Sloveniji.
V posamični konkurenci so kolesarke in kolesarji BAM.Bija osvojili 4 prva mesta, 5 drugih in 6 tretjih. Na vzponih je bil Franci Koželj prvi, Joži Anžel in Uroš Verčič druga ter Tina Ušeničnik in Franc Hafner tretja. Na cestnih dirkah sta bila prva Franci Koželj in Vida Ceglar, Franc Hafner je bil drugi in Joži Anžel tretja. V skupnem seštevku obeh disciplin pa Koželj prvi, Ceglarjeva in Anželjeva drugi ter Ušeničnikova in Hafner tretja. Tone Kozjek je bil v skupnem seštevku na nehvaležnem četrtem mestu.
Priznanje KZS za posebne dosežke je letos pripadlo Tini Ušeničnik za dva naslova svetovne prvakinje, kakor tudi za njen prispevek k popularizaciji kolesarstva in športa nasploh med starejšo populacijo. Med moškimi je priznanje dobil Andrej Žavbi.
Vir rezultatov in prispevek
Foto:Prijavim.se