POKLJUŠKI VIKEND PRINESEL NOVE USPEHE

23. 7. 2018

Minuli konec tedna je kolesarjem poleg gob ter borovnic ponudil “dvojni” dirkaški program na Pokljuki. V soboto (21.7.) je bila na sporedu cestna dirka za Pokal Bleda, naslednji dan, v nedeljo, pa še vzpon na Pokljuko.

Na cestni dirki so kolesarji krožili po biatlonski progi na Rudnem Polju, kjer krog šteje 1060 metrov z 20m vzpona. Konkurenco sta si v ženskih kategorijah pokorili Maja Zajec (A) in Vida Ceglar (C). Njuna uspeha je z 2. mestom dopolnil še Uroš Verčič (Master C).

Tudi na vzponu na Pokljuko dan kasneje dobrih predstav BAM.Bi-jev ni manjkalo. Na 16 km in 721 v.m. od Zgornjih Gorij do Rudnega Polja, kjer je bil, tako kot dan prej, cilj pri biatlonskem centru, se je najbolje odrezal Joško Varga, saj je med Masterji H kot 1. pribrzel prek ciljne črte.

V ženski konkurenci sta se sobotni zmagovalki tokrat zadovoljili Vida Ceglar (Ž-C) z 2. ter Maja Zajec (Ž-A) s 3. mestom. Med peterico v kategorijah so se uvrstili še Tomo Čuk (4. / MF), Franc Hafner (4. / MH), Uroš Verčič (5. / MC) in Dare Reven (5. / MG).


REZULTATI POKAL BLEDA


REZULTATI VZPONA NA POKLJUKO


pokljuka2018-0778


 

pokljuka2018-0710


 

(vir: prijavim.se)