TINI UŠENIČNIK POSEBNO PRIZNANJE KZS

26. 10. 2021

Na tradicionalni prireditvi ob zaključku sezone amaterskih kolesarjev je Kolesarska zveza Slovenije podelila priznanje za posebne dosežke Tini Ušeničnik.

Obrazložitev KZS:

“Tina Ušeničnik, članica ŠD BAM.Bi se je resneje s kolesarstvom začela ukvarjati šele pred upokojitvijo je hitro osvajala vse skrivnosti in zakonitosti tega športa. Kar si rada zastavlja visoke cilje, naredi vse, da jih tudi uresniči. Nikoli ni zadovoljna s povprečjem, zato zastavljene cilje dosega z odliko. Poleg tega pa je še odlična motivatorka in veliko pripomore, da kolesarijo oziroma so športno aktivni tudi starejši ljudje.

V svoji kolesarski karieri je osvojila več naslovov državne prvakinje in lovorik v Pokalu Slovenije ter zmag na najprestižnejšem Maratonu Franja, na Danskem pa je leta 2015 postala tudi svetovna prvakinja.

Kljub vsemu naštetemu, si je za sezono 2021 zadala nove visoke cilje, ki so bili predvsem usmerjeni v svetovno amatersko prvenstvo v Vzhodnem Sarajevu. Ko je lep del kolesark in kolesarjev že postavilo kolo v zimsko spanje, je Tina še vedno marljivo trenirala z eno samo mislijo, da gre na jug kar najbolje pripravljena. Ves trud je bil poplačan, saj je v brutalnih vremenskih razmerah osvojila naslov svetovne prvakinje tako v vožnji na čas, kot v cestni dirki.

Res je, da je več v amaterski kategoriji težko doseči, vendar verjamemo, da si bo Tina našla nov izziv in ga bo uresničila, kot to ona najbolje zna.

Čestitke Tina Ušeničnik in podeljujemo priznanje za posebne dosežke v letu 2021″