TRIJE BAM.Bi-ji DRŽAVNI PRVAKI V VZPONU

19. 8. 2017

Vzpon_na_Roglo2017_DP-7040

Soboto pred BAM.Bi-jevem vzponom za Kralja in Kraljico Krvavca so se v pretežno oblačnem, a za vzpon idealnem vremenu kolesarji pomerili na vzponu na Roglo. Na dirki, ki je veljala tudi kot Državno prvenstvo, je bilo 228 tekmovalcev. Na trasi dolžine 13,6 kilometrov, kjer je bilo treba premagati 1.100 višinskih metrov, rekorda trase sicer ni bilo, absolutno najhitrejši pa je na vrh Rogle prišel Dean Bratuš, ki ga je osvojil v 42 minutah in 47 sekundah.

Takoj za njim je cilj prečkal Primož Porenta, ki je s tem osvojil majico DP med Amaterji. Po zasluženo zaužitih testeninah je pred podelitvijo povedal:

»Na dirki je bilo super. Prvi del je bil hiter, malo smo se opazovali, potem sem skočil. Videl sem, da sta mi sledila le Bratuš in Bogša. Potem sva šla z Bratušom naprej, malo sva se menjala, na klancih sem bil pač močnejši. Klanec je tak, da se da malo »šparat« in na takem terenu imava z Bratušo vedno boje.«

Janez Debeljak je s precejšnjo prednostjo prvi prečkal cilj v kategoriji Master F, drugo mesto pa se je za malenkost izmuznilo Tomu Čuku.

»Zrak je bil kar težek. Dirka je bila hitra, Žavbi je potegnil, poskusil sem ga držat, vendar sem ga po prvem klancu moral spustit, potem pa sem ujel svoj ritem, ga prehitel in je šlo dobro naprej. S časom sem zelo zadovoljen, saj sem prišel v cilj malo za prvimi mlajših kategorij,« je vidno vzhičen dirko pokomentiral Janez.

V kategoriji Master H je s podobno predstavo kot Debeljak slavil Joško Varga pred moštvenim kolegom Francem Hafnerjem, ob tem pa je zadovoljno izjavil:

»Vesel sem, da sem osvojil prvo mesto. Za vse je bilo enako naporno. Vreme je zdržalo, družba in organizacija sta bili odlični. Čas bi lahko bil malo boljši, ampak glede na mojo kategorijo in leta moram biti kar zadovoljen.«

Uroš Verčič je v tesnem boju med Masterji C na koncu dobil bronasto medaljo za 3. mesto, vsi BAM.Bi-jevi takmovalci in tekmovalka pa so bili v cilju zadovoljni s svojimi predstavami.

 


 

 

ROGLA DP REZULTATI

 


 

foto: prijavim.se