PREKO 200 KRALJEV IN KRALJIC

26. 8. 2019

Kralj_in_kraljica_Krvavca_2019_ (475 of 493)

FOTO Peter Košenina
FOTO Aleš Kalan
FOTO Prijavim.se

14. Vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca, ki je bil organiziran v sklopu Bike festivala, je postregel z rekordno udeležbo. Kljub grozečim oblakom in posameznim strelam, ki so pretile s pobočja Krvavca, je bilo Nebo usmiljeno in odvila se je čudovita prireditev.
Skupaj je startalo 225 udeležencev, 182 v tekmovalnem delu (162 moških, 20 žensk) in 43 v povsem rekreativnem brez merjenja časa. Udeleženih je bilo 47 društev, kolesarji pa so bili iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Velike Britanije, Japonske in celo iz Taivana.
Tekmovanje je bilo rekreativnega značaja, štelo pa je tudi za državno prvenstvo za amaterske kategorije. Vsi udeleženci so prejeli lične spominske medalje, najboljši po kategorijah pa zdaj že tradicionalni krvavški kamen na lesenem podstavku, državni prvaki pa tudi majico državnega prvaka.
Merjenje časov je bilo na koncu asfalta na Jezercih, cilj kraljevskega vzpona pa pri brunarici Sonček.
Prvi, ki je premagal krvavško strmino je bil med moškimi Kristian Gruenfeld in med ženskami rekordno desetič Špela Škrajnar. Oba sta bila uradno tudi okronana za kralja in kraljico Krvavca 2019.
Med ekipami je bilo najuspešnejše Športno društvo BAM.Bi, ki je bilo z 28 udeleženci v tekmovalnem delu in 11 v vzponu brez merjenja časov, tudi najštevilčnejše. Najhitrejši BAM.Bi je sicer bil Uroš Verčič in najhitrejša BAM.Bika Živa Jenko.
V tekmovanju za državno prvenstvo pa so bili na stopničkah naslednji BAM.Biji: Lili Švab in Franc Hafner na drugem mestu ter Živa Jenko, Maja Zajec, Vida Ceglar in Uroš Verčič na tretjem mestu.
Zaključna podelitev je bila pri Hotelu Krvavec, kjer je direktor RTC-ja Jani Janša obljubil, da se bodo kolesarji naslednje leto do “plaže” pripeljali po asfaltu.
In za zaključek še misel Mirka Globočnika, potem, ko je prepeljal kraljevski vzpon na Krvavec.
“Strah je začasen, obžalovanje pa večno. Če ne bi probal, ne bi vedel…”
Verjamemo, da bo to globoko sporočilo spodbuda vsakomur, ki dvomi vase, hkrati pa je to tudi osnovni namen in glavno sporočilo take prireditve, kot je kolesarski vzpon na Krvavec.
Bravo Mirko, čestitke.
#HejaHejaBAMBi

PS:
Hvala vsem, ki ste na kakršen koli način pripomogli, da je prireditev tako lepo uspela.

REZULTATI VSI
REZULTATI PO KATEGORIJAH
REZULTATI DP
REZULTATI EKIPNO

foto: Peter Košenina