KROMPIRJEV POKAL IN DP V VOKLEM

3. 6. 2018

Krompirjev pokal naslovna 2018

V Voklem se je “zgodil” tradicionalni že 15. Krompirjev pokal BAM.Bi, ki je letos veljal tudi kot cestna dirka za državno prvenstvo za amaterske kategorije. Po nekaj letih kislega vremena je letos tekmovalce že na startu grelo sonce, k temperaturi pa so dodali še kolesarji sami s precej hitrim tempom. V prvem startu (Amaterji in M-ABCD) je po kar nekaj poizkusih in skokih trojici le uspel pobeg, ki se mu je kasneje poizkusila pridružiti še šesterica, a jim vse do cilja ni uspelo ujeti priključiti. Glavnina, v kateri je bila tudi večina BAM.Bi-jev, zaostanka ni uspela zmanjšati na manj kot minuto. Tako kljub kar nekaj nabranim točkam modri v prvih kategorijah niso bili blizu stopničkam.

So pa imeli več uspeha domači BAM.Bi-ji v naslednji dirki (M-EFGHI ter Ž-ABC), kjer sta bila Matejka Nabernik druga med ženskami ter Aleš Kalan tretji med moškimi, Vida Ceglar pa se je poleg tega, da je za nagrado dobila 30 kg krompirja, oblekla še v majico državne prvakinje med Ženskami C. Nabernikova (Ženske B) in Kalan (M-E) sta bila ob generalnem uspehu še druga vsak v svoji kategoriji, za Ceglarjevo pa se je v kategoriji na tretje mestu uvrstila še Jelka Rakuš, ki ji je s 4. mestom sledila še Vida Uršič.

Za ocvirek na krompirju pa so modri BAM.Bi-ji zbrali še dovolj točk, da je v domačih logih ostal tudi pokal za ekipno 1. mesto!


Rezultati Voklo DP


2018-06-03_Voklo_DSC_9292

2018-06-03_Voklo_DSC_9386