BAM.Bi “BOSNA” 2021

9. 7. 2021

Kolesarjenje BOSNA 2021
Naše kolesarjenje v Bosno bo na sporedu od petka, 30.7. do nedelje 1.8. Startali bomo v zgodnjih jutranjih urah in se s kombiji zapeljali do kolesarskega izhodišča. Prva skupina bo startala v okolici Bosiljevega. Trasa nas bo vodila skozi Slunj, mimo Bihača, Bosanske krupe do Prijedorja. Dolžina etape bo nekaj čez 200 kilometrov. Druga skupina bo startala v Plitvicah in potem do Bihača ter naprej po isti poti kot prva (cca 130 km). Če bo potrebno, bo organizirana še kakšna skupina več. Obe trasi sta razmeroma nezahtevni kar se tiče višinske razlike (ocena 2 / 1-5). Naredili bomo tudi več postankov in kot je za naša kolesarjenja običajno, bo poskrbljeno za spremstvo. Kolesarjenje je primerno za vse, ki se vsaj malo vozite s kolesom.
Cilj v Prijedorju je predviden v poznih popoldanskih urah. Po namestitvi bomo zvečer podoživeli utrip na ulici in si privoščili lokalne specialitete.

V soboto sta odprta dva scenarija in sicer je prvi kolesarjenje na Kozaro, drugi pa kolesarjenje ob Uni ali Sani. Ogledali si bomo kakšno znamenitost oziroma zanimivost, se okopali v eni izmed rek, proti večeru pa podobno, kot prvi dan.
V nedeljo pa glede na razpoloženje še kakšen kilometer na kolesu ter nato s kombiji proti domu. Na poti se bomo ustavili še za kosilo. Predviden prihod domov okoli 17h.
Cena BAM.Bi odprave je 105€ in vključuje namestitev z zajtrkom, logistiko in spremljevalce (kalkulacija je narejena za 20 udeležencev in 3 spremljevalce).
Prijave sprejemamo do nedelje, 18.7. 2021, preko elektronske pošte [email protected] ali preko sms na 041 777 906.