OKRONANI NOVI KRALJI IN KRALJICE

6. 6. 2021

Vzpon za kralja in kraljico Krvavec 2021, on June 5, 2021, in Cerklje na Gorenjskem, Slovenia.  Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Že 16. kolesarski vzpon na Krvavec je minil v idealnih razmerah. Kljub nekaterim ukrepom zaradi epidemije, se je v klanec zapodilo veliko število kolesark in kolesarjev.
Starejše kategorije so imele cilj po približno sedmih kilometrih pri kmetiji Ambružar, ostali pa do vrha na Jezercih (11,7 km in 970 m višinske razlike)
Vzpon je najhitreje prevozil Italijan Andrea Calza in si prikolesaril naziv Kralj Krvavca, med ženskami je kraljica postala Eva Zorman. Seveda pa so Kralji in Kraljice Krvavca vsi, ki so uspeli prevoziti vzpon, tudi tisti, ki so se na pot podali brez, da se jim meri čas. V dokaz svojega dosežka, je vsak prejel spominsko medaljo.
Najstarejša udeleženka je bila Irena Berčon iz Trbovelj, najstarejši udeleženec pa Franci Koželj z Brnika, oba že preko sedemdeset.
Najhitrejši BAM.Bi je bil Gal Sekne iz Trboj, najboljša BAM.Bika pa Maja Zajec iz Valburge.
Mali vzpon do Ambružarja pa je najhitreje zmogel Robert Mulej iz Brd.
Med ekipami je zmagal ŠD BAM.Bi pred kolesarskim klubom Pocinkovalnica Celje in KD Brda Dobrovo.

Podelitev je bila na čudoviti lokaciji turistične kmetije Pri Ambružarju na Ambrožu pod Krvavcem, kjer so nas prijazni domačini na čelu z lastnikoma Simono in Tonetom tudi postregli s kolesarsko malico.

REZULTATI

POROČILO PRIJAVIM.SE