DP V ENDURU NA KRVAVCU

4. 8. 2019

5d62cd92c3da0sloenduro_krvavec2019_dp_2159

FOTO Prijavim.se
VIDEO Bike Park Krvavec

25.8.2019
Gorski kolesarji so se v nedeljo v sončnem vremenu v Bike parku Krvavec pomerili v enduru, dirka pa je štela tudi za naslove državnih prvakov. Krvavec je državno prvenstvo gostil drugič zapored.
Tako slovenski kot tuji tekmovalci so se pomerili v štirih etapah, absolutno najhitrejši pa je bil Avstrijec Max Fejer (TEAM DORRONG). Drugi je bil njegov rojak Max Trafella (DO-BIKER BRUCK/MUR), tretji pa mladinec Jakob Smolnikar (ENERGIJATEAM.COM).
Proga je bila tehnično zahtevna, zaradi dežja dan prej pa tudi precej mastna. Dolga je bila 5 km z 12 km (1400 v.m.) spustov ter 13 km transferjev s 1000 v.m. vzponov na noge.

V elite moški kategoriji na štartu ni bilo branilca naslova državnega prvaka Vida Peršaka, do naslova državnega prvaka je prišel Žan Markič (ŠKTD AVČE).
Med elite ženskam je državna prvakinja postala članica Calcit bike teama, ki se je letos iz olimpijskega krosa preselila v enduro tabor, Tina Perše. Zmagala je vse etape in dosegla tudi skupno zmago.
Med amaterji je državni prvak postal Andraž Bradač (ŠKD PANK KURA), v kategoriji master 1 pa je majico državnega prvaka oblekel Jaka Tancik (ENERGIJATEAM.COM).
V kategoriji Master 2 je državni prvak postal Uroš Ogris (MTB KLUB KRANJ), v kategoriji Master 3 pa Martin Brus (KAMPLC RACING TEAM).
V kategoriji do 19 je naslov državnega prvaka ubranil Jakob Smolnikar (ENERGIJATEAM.COM),
v kategoriji do 15 let pa je državni prvak postal Kevin Klančič (KK ČRN TRN).

(vir Prijavim.se)

4.8.2019
Dan po kraljevskem vzponu bo po kolesarskih stezah Krvavca na sporedu še državno prvenstvo v gorsko kolesarski disciplini Enduro.

RAZPIS