ŠD BAM.Bi se predstavi

ŠD BAM.Bi s sedežem v Trbojah je pojem dobro organiziranega športnega društva, ki združuje rekreativno in tekmovalno misleče, športa in druženja željne ljudi. Od leta 1999, ko je bilo društvo ustanovljeno, jih je s ŠD BAM.Bi sodelovalo že več kot 100, trenutno pa v društvu sodeluje preko 300 aktivnih članov.

Pobudniki za ustanovitev so bili Franci Šter, Uroš Globočnik, Andrej Sajovec in Aleš Kalan, ki so predvsem želeli s posameznimi akcijami združiti ljudi in jih pripraviti do tega, da razmišljajo o športu kot zabavi in sprostitvi ob vseh ostalih pritiskih, ki jih je sodobni človek deležen na vsakem koraku. Društvo je najbolj aktivno na kolesarskem področju in v pohodništvu. Akcije, kot so spomladansko kolesarjenje po Dalmaciji, kolesarjenje po Sloveniji, BAM.Bi giro-Vršič, BAM.Bi Adriatic tour, Mištrafovičev memorial od Senice do Poreča, torkove runde za hitrejše in četrtkove za počasnejše kolesarje so znane precej izven meja šenčurske občine.

Pohodniki pa so navdušeni nad pohodniško transverzalo. Zanimivost transverzale je v tem, da vsako leto pomeni nov izziv za posameznika v obliki nabiranja točk za osvojene vrhove. In na letnem srečanju pohodniki prejmejo zaslužena priznanja za osvojeno bronasto, srebrno, zlato ali diamantno pohodniško transverzalo. Svojo pohodniško transverzalo imajo tudi otroci »BAM.Bino pohodniki«.

Ena najbolj tradicionalnih BAM.Bijevih aktivnosti je Božično novoletni pohod po Polhograjskih Dolomitih.

Za svojo prepoznavnost je društvo poskrbelo tudi z izdelavo kolesarskih dresov.

Poleg tega vsako leto v Voklem organizira kolesarsko dirko za Krompirjev pokal, ki šteje za pokal Slovenije v kategorijah amaterjev ter kolesarski vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca.

V pokalu Slovenije so BAM.Bijevi kolesarji zelo prepoznavni, saj so ekipno vedno pri vrhu, med posamezniki pa je z naslovi državnih in pokalnih prvakov vsako leto bera zelo bogata. Na svetovnih prvenstvih amaterjev so svetovni prvaki postali Bojan Ropret, Vida Uršič in Tina Ušeničnik.

Član društva Aleš Udovič pa je bil dvakratni absolutni zmagovalec maratona Franja. V gorskem kolesarjenju sta pod vodstvom Bojana Ropreta v preteklosti izstopala državna reprezentanta Anže Bizjak in Luka Mezgec, ki pa je prestopil med cestne kolesarje in je med profesionalnimi kolesarji eden najboljših sprinterjev na svetu.

ŠD BAM.Bi je za vzgojo mladih kolesarjev v Šenčurju v športnem parku zgradilo kolesarski poligon (pump track), v sodelovanju z RTC Krvavec pa je upravitelj tras za kolesarski spust s Krvavca.

Sezono aktivnosti se vsako leto zaključi z družabnim srečanjem, kjer so podeljena priznanja najbolj izstopajočim posameznikom društva in pohodnikom za osvojene transverzale.

Aktualne informacije o društvu in aktivnostih lahko poiščete na svetovnem spletu, člani pa so redno obveščeni o dogajanjih tudi preko elektronskih novic društva.

Cilj društva je, da v društvo vključi čim več šolarjev in mladine in jim pokazati, kako koristno porabiti prosti čas. Izzivov, volje in energije društvu ne manjka.

Print